Hvis du vil kan du gå rett til oppramsingen av det vi feiler på og hva du kan gjøre frem til vi har fikset det. Dette heter en samsvarsevaluering. Den forteller deg hvordan vi jobber med å løse problemer som kan gjøre deg eller andre ute av stand til å bruke nettsida.

Veldig gjerne ta kontakt med oss på hei@netlife.com for å få hjelp, eller for å si fra om feil vi ikke har funnet selv.

Hvorfor har Netlife en tilgjengelighetserklæring?

Vi vet hva du tenker: Det er jo bare offentlige aktører og virksomheter som ha en tilgjengelighetserklæring. Hvorfor gjør dere det da?

Vel. Selv om vi ikke er en offentlig virksomhet, er vi forpliktet å være i tråd med 35 av kravene i WCAG 2.1. Dette er bra, men vi mener at løsningene vi (og andre) lager for ekte mennesker må være enda bedre. Derfor bruker vi tilgjengelighetserklæringen som et godt verktøy for å følge opp våre egne ambisjoner.

Hva kan tilgjengelighetserklæringen brukes til?

  • Personer som ikke får utført oppgavene sine på nettsiden kan bruke den til å få gjort det de skal på en annen måte, ta kontakt med oss eller få hjelp og informasjon på en annen måte

  • De som besøker nettsiden kan tipse om problemer, slik at vi hele tiden får muligheten til å forbedre oss.

  • Vi forplikter oss til å teste kvaliteten på det vi lager og publisere resultatet. Det er flaut å ha mange feil, så lista over feilene blir også arbeidslista vår.

  • Den gjør oss oppmerksom på hvordan vår (i verste fall) slurv og dårlige tid eller (i beste fall) uvitenhet påvirker andre mennesker.

  • Det gir oss muligheten til å dele hvordan vi jobber med og tenker på tilgjengelighet. Det håper vi at kan være både inspirerende og lærerikt for andre!

Så: Er netlife.com i tråd med kravene?

Netlife.com er delvis i samsvar med kravene for universell utforming av IKT i privat sektor.

Vi har funnet brudd på 3 av 35 krav i regelverket.

Her kan du se feilene vi har funnet, hvordan vi jobber med dem og hvilke alternativer du eventuelt har dersom en av feilene påvirker deg.

Ved feil under innsending av skjemaer, dukker feilmeldingene opp uten at det annonseres av skjermlesere. Hvis du bruker en skjermleser, vil du ikke alltid oppfatte at skjemaet ikke ble sendt inn eller at det var på grunn av feil.

Skulle denne feilen påvirke deg, hjelper vi deg like raskt med alle typer henvendelser når du kontakter oss på hei@netlife.com. Skal du melde deg på noe eller gi en tilbakemelding kan du gjøre det der.

Feilen skyldes at skjemaet genereres av en ekstern løsning hvor vi ikke kontrollerer koden. Fordi det eksisterer et like godt alternativ, anser vi det for øyeblikket som en for stor jobb å bytte ut denne løsningen, men vi vil stille strenge krav til dette fremover

På noen av skjemaene våre har vi ikke knytta feilmeldinger godt nok til feltet hvor feilen oppsto. Hvis du bruker en skjermleser vil du ikke alltid få beskjed hvis noe må rettes eller hva som må rettes før du kan sende skjemaet.

Skulle denne feilen påvirke deg, hjelper vi deg like raskt med alle typer henvendelser når du kontakter oss på hei@netlife.com. Skal du melde deg på noe eller gi en tilbakemelding kan du gjøre det der.

Feilen skyldes at skjemaet genereres av en ekstern løsning hvor vi ikke kontrollerer koden.

På skjemaene våre gir vi ikke skjermlesere oppdateringer på status etter innsendelse, uavhengig av om innsendelsen var vellykket eller om den feilet kan det være uklart for deg om du har kommet i kontakt med oss når du bruker en skjermleser.

Skulle denne feilen påvirke deg, hjelper vi deg like raskt med alle typer henvendelser når du kontakter oss på hei@netlife.com. Skal du melde deg på noe eller gi en tilbakemelding kan du gjøre det der.

Feilen skyldes at skjemaet genereres av en ekstern løsning hvor vi ikke kontrollerer koden.

Hvordan jobber Netlife med universell utforming?

Vi tenker på tilgjengelighet og universell utforming som en designmetodikk. Vi er opptatt av brukervennlighet, tilgjengelighet, enkelhet og funksjonalitet. Vi er opptatt av å teste, og vi er opptatt av å jobbe planmessig med forbedringer.

Det er riktig at universell utforming også er et sett med regler, men vi ser på lovkrav og retningslinjer som hjelpemidler og påminnelser om at brukeropplevelsen skal være godt ivaretatt uavhengig av hvilke behov du har.

Arbeid med tilgjengelighet kan aldri bli perfekt. Ikke en gang regelverket omfatter alle tilgjengelighetsproblemer som finnes, bare de vi allerede vet om. Når vi får tilbakemeldinger fra folk som bruker tjenestene våre, kan vi finne løsninger på problemer vi ellers ikke hadde visst at eksisterte.

Vi har jobbet med og delt kunnskap om universell utforming i over 20 år. Vi hjelper kundene våre å bli bedre, blant annet ved å evaluere tjenestene deres, gi gode råd om hva de bør tenke på før de spekker opp noe, fikse feil og bygge ting som er i tråd med regelverket.

Vi er også opptatt av å lære alle vi jobber med, uansett fagfelt, hvordan de kan tenke tilgjengelighet, slik at det blir flere og flere flinke folk: Utviklere, designere, innholdsfolk, prosjekt- og produktledere med universell utforming langt framme i pannebrasken.

Hva betyr det å lage løsninger for alle og hva kan du gjøre innenfor ditt fagområde?

Ønsker du bistand med universell utforming eller vil du si ifra om innhold som har redusert tilgjengelighet på Netlife.com?