Folkehøgskolene
Nytt søknadsskjema ga en økning på 45% i søkere.
Folkehogskole.no er en samleside for alle landets 83 folkehøgskoler og det eneste stedet hvor man får oversikt over alle skolene og linjene de tilbyr. Da vi redesignet nettsiden fokuserte vi på å gi god informasjon, i standardiserte maler, som ville gjøre det lettere for potensielle søkere å sammenligne utvalget.
Etter at vi hadde redesignet nettsiden satte vi i gang med å løse utfordringen deres med lav konvertering på deres aller viktigste område: Søknadsskjemaet.
Problemet
Nesten alle som ønsker å gå på en av de 713 linjene må sende inn en søknad via skjemaet på folkehogskole.no. Det var en prøvelse for de unge og ofte usikre søkerne, for skjemaet var langt som et uår.
22 felt fordelt på 5 steg måtte beseires før skoledrømmen kunne bli en virkelighet. Det var det mange som ikke orket, og vår kunde Folkehøgskolene ga oss jobben med å få opp konverteringene.
Halvparten fullførte ikke skjemaet
Ved å sette opp et mål i Google Analytics basert på URL-en for fullført søknad, kunne vi spore måloppnåelsen. Vi satte også opp brukerundersøkelsen Hotjar for å enklere kunne se endringer i frafall per steg i en såkalt traktanalyse.
Innsikten viste oss at det var høyt frafall på spesielt steg 1 og 3 av skjemaet, hvor henholdsvis 76% og 42% hoppet av.
Brukertesten viste oss at tålmodigheten til brukerne ble utslitt på grunn av mange og til tider uforståelige spørsmål.
Målet vårt var å øke konverteringene på skjemaet for å få inn flere søknader til alle folkehøgskolene. Ved å redusere antall steg, antall felter, forenkle språket, forbedre interaksjonen og koble inn et API for raskere utfylling av personalia, økte antall konverteringer med 45%.
Resultater
-
45%
flere som sendte inn søknad.