Utfordringen: Å vére konsistent med merkevaren

Netlife utviklet Designmaskinen for Ä fikse et stadig tilbakevendende problem blant vÄre kunder: lite konsistent merkevare over tid. Til tross for investeringer i Ä stramme opp den visuelle identiteten, oppstod det raskt problemer nÄr ansatte selv skulle lage markedsmateriell. Dette kunne vÊre alt fra sosiale medie-innlegg med «artige effekter» til brosjyrer med feil fargeprofil.

Vi innsÄ behovet for et strengere, men likevel enkelt designverktÞy som kunne brukes av alle ansatte, uavhengig av designkompetanse.

LĂžsningen ble en designmaskin

Det hele begynte som et prosjekt for Nasjonalmuseet. I etterkant tok flere kunder kontakt med oss om samme problem og vips var Designmaskinen fĂždt.

NÄ har det blitt et SaaS-produkt (Software as a service) som gjÞr det mulig for alle i en bedrift Ä lage grafisk materiell som er i trÄd med merkevaren. Designmaskinen har allerede en rekke kunder og produktet gir brukerne muligheten til Ä skape bedre utformet materiale pÄ kortere tid, samtidig som det reduserer behovet for eksterne byrÄer eller interne designere.

Innsikt fra potensielle kunder

For Ä finne ut om et sÄnt produkt er liv laga, hentet vi innsikt fra potensielle kunder gjennom dybdeintervjuer med markedssjefer. I starten tenkte vi at dette var et verktÞy for de som jobbet med design og marked, men innsikten bidro til Ä avdekke behovet for et designverktÞy som kunne brukes av alle ansatte i en organisasjon.

Basert pÄ innsikten formulerte vi en produktstrategi og spesifiserte verdiforslaget til kundene vÄre.

Bilde som viser mÄlgruppene til Designmaskinen
MĂ„lgruppene til Designmaskinen: Designeren til venstre, kommunikasjonssjefen i midten og en helt vanlig ansatt til hĂžyre.

Eksperimentere med verdiforslag

For Ä teste om produktet virkelig har et marked eksperimenterte vi med sÄ gjorde vi en sÄkalt «fake door test». Vi kjÞrte ut en Meta-annonse (Facebook og Instagram) I lÞpet av testperioden pÄ 14 dager var det

  • 2421 brukere som klikket seg fra annonsene til landingssiden vĂ„r.
  • 34 brukere fylte ut og sendte inn skjemaet.
  • Av disse endte vi opp med 13 mĂžter med demoer der vi viste hvordan vi tenkte at produktet skulle fungere.

MÞtene ga oss innsikt i hvilken funksjonalitet mÄlgruppen trenger i produktet og vi fikk verifisert behovet for Designmaskinen.

Teste et minimumsprodukt (MVP)

Etter Ä ha identifisert mÄlgruppe og deres behov, jobbet vi videre med Ä utvikle en MVP som kunne gi verdi umiddelbart. Dette inkluderte funksjoner som forhÄndsdefinerte maler, valg av farger og bilder, og enkel eksport til i trÄd med merkevarens retningslinjer.

Gjennom kontinuerlig brukertesting og tilbakemeldinger fra kunder, forbedret vi lĂžsningen og tilpasset den til deres behov.

Folk som tester designmaskinen pÄ Y

Resultatet er en fullverdig SaaS-lĂžsning som flere kunder har tatt i bruk, inkludert universiteter som NMBU og kommuner som Nordre Follo. Designmaskinen har gjort det mulig for organisasjoner Ă„ opprettholde en sterk og konsistent merkevare gjennom enklere og raskere produksjon av markedsmateriell.

Med tilbakemeldinger fra kunder fortsetter vi Ă„ forbedre og tilpasse lĂžsningen for Ă„ mĂžte deres behov og sikre maksimal verdi.

Kunder som bruker Designmaskinen

Designmaskinen er tatt i bruk hos mange kunder i ulike segmenter. Alt fra universiteter, kommuner og organisasjoner:

  • NMBU, Norges miljĂž,- og biovitenskapelige universitet
  • Universitetene i Agder
  • Universitetet i SĂžrĂžst-Norge
  • Nord universitet
  • Kirkens Bymisjon
  • Human-Etisk Forbund
  • Nordre Follo Kommune
  • HĂ„ kommune

Fellesnevneren for kundene er at de har mange ansatte som skal lage markedsmateriell og derfor behov for et verktÞy som gjÞr det enkelt Ä fÞlge prinsippene i den visuelle identiteten uten Ä egentlig mÄtte kunne de.

Designmaskinen hjelper oss Ä sikre at vÄr visuelle identitet blir ivaretatt pÄ mange flater og i ulike sammenhenger, uavhengig av hvem som produserer en annonse, en plakat eller en roll-up.

Reidun Mangrud, Kommunikasjons- og markedsdirektĂžr i Universitetet i SĂžrĂžst-Norge

Universitetet i SÞrÞst-Norge bruker Designmaskinen til flyere, rollup, infoskjermene rundt pÄ campus og til Ä lage bannere i sosiale medier. Her ser du eksempler pÄ noen av malene deres:

Materiell fra universitetet sĂžrĂžst sin designmaskin

Resultater

  • 21

    kunder bruker Designmaskinen (november 2024)

  • 1 200 000

    Ă„rlige lisensinntekter

  • 1400

    brukere av Designmaskinen (november 2024)

Lei av «spennende» variasjoner av materiellet dere produserer? Ta en prat med Randi eller Kaja, sÄ kan dere teste Designmaskinen dere ogsÄ.

Randi BB Govertsen sitt profilbilde
Randi BB Govertsen

Produktledelse og coaching og strategi og forretningsutvikling

Kaja van Domburg sitt profilbilde