Netlife Dialog er opptatt av å ivareta ditt personvern. Personvernet har som formål å verne om dine rettigheter, ivareta dine krav til fred, integritet, samt sørge for at data som er registrert om deg har tilstrekkelig kvalitet.

Behandlingen av personopplysninger er i Norge hovedsakelig regulert i personopplysningsloven og personvernforordningen. Datatilsynet er forvaltningsorganet som fører tilsyn med loven. I tillegg må en behandler av personopplysninger forholde seg til en rekke andre lovverk som blant annet e-komloven, markedsføringsloven og regnskapsloven samt forskrifter som gir retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person skal behandles.

Vi vil videre i denne erklæringen forklare hvordan og hvorfor Netlife Dialog samler inn og benytter persondata samt hvordan vi tar hensyn til personvernet.

Hva er persondata og hvem har ansvaret for dem?

Persondata er data og vurderinger som kan knyttes til en fysisk enkeltperson. Data kan for eksempel være navn, bostedsadresse, telefonnummer, e-postadresse, bilmerke, boligtype etc.

Enhver innsamling, registrering, sammenstilling, lagring, retting, endring og utlevering av personopplysninger kalles behandling av personopplysninger. Den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysningene og hvilke hjelpemidler som skal brukes, kalles en behandlingsansvarlig. Den behandlingsansvarlige skal påse at personopplysningene blir behandlet i henhold til de lover som gjelder. Når Netlife Dialog samler inn data fra offentlig åpne kilder så er det Netlife Dialog som er behandlingsansvarlig. Med andre ord er det oss du skal kontakte dersom du har behov for mer informasjon i forbindelse med vår behandling av deg som registrert.

I noen sammenheng kan det være en annen virksomhet enn den som registrerer deg som behandler data om deg - og det kalles databehandler. Netlife Dialog mottar ofte data fra våre kunder – virksomheter og organisasjoner i privat og offentlig sektor, og når vi behandler denne type data på vegne av våre kunder, er Netlife Dialog en databehandler.

I Netlife Dialog er det daglig leder som har ansvaret for personvernet. Vi har i tillegg utnevnt et personvernombud. Ombudets oppgave er å sikre at Netlife Dialog følger personopplysningsloven og personvernforordningen, og skal være en ressursperson både for Netlife Dialog og den registrerte i spørsmål vedrørende personvern i Netlife Dialog.

Hva slags data mottar og behandler Netlife Dialog ?

Personopplysningene vi har om deg får vi fra følgende kilder:

Data som anvendes til vask/ajourhold av våre kunders kundedata har kilde i offentlige tilgjengelige kilder som  offentlige teletilbydere, Posten, Det Sentrale Folkeregister og Reservasjonsregisteret i Brønnøysund.

Kontaktopplysninger som leies ut til våre kunder for salg og markedsføringsformål har skattelistene fra 2003 (uten ligningsinformasjon) som hovedkilde, ihht. ligningslovens regler fra 2003, samt Motorvognregisteret og Rolleregisteret. Kontaktopplysningene holdes oppdatert ved hjelp av annen offentlig tilgjengelig informasjon – les avsnittet over.


Datakategorier som behandles er;

  • Kontaktdata - navn, adresse, postnr./sted, telefonnummer
  • Identifiseringsdata - fødtdato og personnummer
  • Reservasjons-status

Data du selv gir til oss

Vi lagrer opplysninger når du kontakter oss, ved å sende oss en e-post eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi lagrer også data/informasjon som du selv registrerer i kommentarfelt, skjema eller lignende på våre sider.

Data som samles inn gjennom bruk av våre nettjenester

Våre nettjenester gjør utstrakt bruk av informasjonskapsler (eng. cookies). De er helt nødvendige på våre nettsteder eller for visse funksjoner på disse nettstedene. Hvis du blokkerer disse spesifikke informasjonskapslene vil våre løsninger fungere dårligere.

Ved å gå inn og hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at du ikke lenger kan benytte all tilgjengelig funksjonalitet på våre nettsteder.

I tillegg så lagrer vi data dersom du er kunde av oss. Dette er data vi lagrer for å kunne administrere kundeforholdet ditt. Dersom du tidligere har vært kunde hos oss, vil vi beholde kundehistorikk om deg i en periode slik at vi i fremtiden kan yte deg god kundeservice og gi deg relevante tilbud og fordeler basert på ditt tidligere kundeforhold. Når formålet ved oppfølging av ditt kundeforhold opphører, vil de relevante personopplysningene slettes.

Hvilke formål bruker vi data til?

Netlife Dialog bestreber å gi våre kunder best mulige opplevelse av våre tjenester.  Med mindre det er særskilt avtalt med deg, vil vi kun bruke dine data til de følgende formål:

a) Formidling av adresser til markedsføringsformål

De fleste bedrifter bruker direkte markedsføring til å informere om produktene og tjenestene sine.

Netlife Dialogs tjenester for direkte markedsføring sørger for at kundene våre får oppdaterte opplysninger som inneholder tilstrekkelig informasjon slik at de treffer de riktige kundene. Derfor har informasjonsleverandører som oss store databaser med informasjon om personer eller foretak. De vanligste markedsføringsaktivitetene som våre adressekunder bedriver er salg via telefon (TM) eller via brev (DM).

Utgangspunktet for Nelife Dialog sin direkte markedsføringsdatabase er skattelisten fra 2003. Dataene i skattelisten fra 2003 er holdt à jour ved hjelp av en rekke kilder. De viktigste per i dag er Posten for korrekt adresse og telekomleverandører for korrekt telefonnummer. Videre vasker vi våre data mot reservasjonsregisteret og døderegisteret i Brønnøysund. De data vi har i vår konsumentdatabase er navn, adresse, telefonnummer og fødselsdato. Med utgangspunkt i adressen hentes sannsynlig boligtype (enebolig, rekkehus eller tomannsbolig, blokk) og kartkoordinater.

b) Distribusjon av reklame til medlemmer av Postens Preferansebase og Flyttehjelpen

Postens Preferansebase er en medlemsklubb for å registrere ønsker om reklame. Postens Flyttehjelp (Flyttehjelpen) er en del av denne medlemsklubben, og ved registrering i Flyttehjelpen registreres informasjonen også i Postens Preferansebase. Tjenesten Flyttehjelpen leveres av Netlife Dialog, som er et selskap i Posten konsernet.

Flyttehjelpen: Når du melder varig adresseendring til Posten blir data som adresse, telefon, e-post, kjønn og fødselsnummer overført til Flyttehjelpen. Data lagres kun etter aktivt samtykke fra den registrerte.

Netlife Dialog sender automatisk flyttemelding med din gamle og nye adresse, samt eventuell øvrige informasjon du registrerte på sidene, til selskap vi har avtale om å oppdatere basert på innmelding i Flyttehjelpen. I tillegg kan Flyttehjelpen sende deg e-post på vegne av leverandører du selv har krysset av for.

Postens Preferansebase videreformidler ditt navn, telefonnummer, adresse og e-post adresse til de leverandørene du selv har krysse av for, der det er uttrykkelig og tydelig informert om at leverandøren kan kontakte deg. Disse kan ringe deg og/eller sende deg e-post eller brev, men kun for å følge opp tilbudet fra Flyttehjelpen.

Fødselsnummer utleveres kun til mottakere som kan benytte dette i henhold til Personopplysningsloven §12.

I tillegg til informasjon om valgte tilbud i Flyttehjelpen, vil du motta informasjon og tilbud formidlet via Postens Preferansebase per e-post eller brev. Du kan enkelt melde deg av denne tjenesten.

c) Bruk av data i analytiske modeller og profilering

Profilering defineres som enhver form for behandling som har som mål å evaluere enkelte personlige egenskaper, spesielt for å analysere eller forutse personlige preferanser, pålitelighet, adferd, posisjon eller bevegelser.

Profilering er i hovedsak basert på statistisk informasjon og ikke-identifiserbare opplysninger om den registrerte.

I enkelte av Netlife Dialogs grunnlag brukes også ekstra variabler av statistisk natur, som kombineres med kontaktopplysninger til den enkelte. Variablene kan for eksempel være antagelser om livsstil, familiesituasjon, sannsynligheten for at den registrerte har en bil, og så videre. Disse opplysningene brukes for at våre kunder i enda større grad skal nå enkeltpersoner med  relevante og riktig tilbud.

Behandlingsgrunnlaget vårt er hjemlet i Personvernforordningen art. 6 – spesielt nr. 1 f) og art. 5 nr. 1 d) eller at behandling er nødvendig for ett eller alternative samfunnstjenlig formål – art. 6 nr. 1 e).

Hvem deler vi opplysningene med?

Personopplysninger vil kunne deles med våre kunder der det er relevant for formålene som beskrevet i denne personvernerklæringen og som har hjemmel i lov. Netlife Dialog vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen med mindre dette er avtalt særskilt med deg.

Vi inngår avtaler med dem vi deler opplysninger med som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Kategorier av kunder Netlife Dialog mottar personopplysninger fra og leverer til er:

  • Energiselskap
  • Bank-, finans- og forsikringsvirksomheter
  • Bil-importører, -forhandlere og -verksteder
  • Transportselskaper
  • Hotell- og restaurantbransjen
  • Vare- og netthandel
  • Offentlig virksomhet
  • Interesseorganisasjoner
  • Diverse serviceselskaper

Netlife Dialog kan ikke, uten skriftlig samtykke fra Behandlingsansvarlig, overføre personopplysninger til land utenfor EU/EØS med mindre ett eller flere av unntakene nedenfor gjelder:

  • I tillegg til tilstrekkelig sikkerhetsnivå i EU/EØS, har Kommisjonen besluttet at sikkerhetsnivået også er tilstrekkelig i enkelte land utenfor EU/EØS. Det opplyses om disse landene på Kommisjonens nettsted.
  • Netlife Dialog har inngått en bindende avtale under EUs relevante standardklausul (Kommisjonens beslutning om standard kontraktsklausuler for overføring av personopplysninger til tredjeland).

Offentlige myndigheter

Dersom det er pålagt ved lov eller det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil informasjonen vi har lagret om deg kunne utleveres til offentlige myndigheter etter nærmere regler.

Barns personvern

Netlife Dialog har som hovedregel å ikke samle inn eller på annen måte behandle persondata om personer under 16 år. Hvis personer under 16 år likevel har kommet oss i hende via vårt kildegrunnlag, vil vi slette data så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss som angitt nedenfor.

Hvordan lagrer Netlife Dialog opplysninger vi har om deg og hvordan kan du slette data hos oss?

Netlife Dialog lagrer alle personopplysninger som behandles i «skytjenester» eller på våre egne servere. Vår leverandør av «skytjenester» er Microsoft og deler av vår internkontroll blir godt ivaretatt av dem. Vi vil ikke lagre persondata lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og de lovpålagte pliktene vi har.

Dine rettigheter og våre plikter

Det er viktig at data vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager en feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at data kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at data skal slettes, eller om du vil reservere deg i Netlife Dialogs registre.

Du kan når som helst be om innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg.

Vennligst kontakt oss på personvern@netlife.com.

Gjennomføring av endringer

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile eventuelle endringer i våre rammebetingelser eller våre produkter. Ved vesentlige endringer vil vi informere særskilt i de produktene som berøres.

Klage til Datatilsynet

Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes i Norge. Du har rett til å klage til Datatilsynet over behandlingen som gjøres av Netlife Dialog.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår behandling av personopplysninger eller denne personvernerklæringen, ta kontakt med oss på:

Epost: personvern@netlife.com
Telefonnummer: 22 54 16 00

Ta eventuelt direkte kontakt med Netlife Dialog AS sitt personvernombud:

dpo@netlife.com
Thomas Gustavson
+47 900 87 210
thomas.gustavson@netlife.com


  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1
  • .grid__col-1