Få fart på innovasjonsarbeidet med mulighetstreet
Alle vil jobbe smartere og lage de riktige løsningene for både folk og forretning. Men hvordan sikrer vi at vi faktisk klarer å gjøre begge deler? Svaret er: Ved å bruke mulighetstreet.
Se for deg dette:
Dere skal lage noe helt nytt. Nå forretningsmålene deres med nye idéer. Løse problemene til brukerne deres slik at de elsker dere ❤️ Dere skal innovere!
Dere setter forretningsmål, skaffer brukerinnsikt og kommer med masse gode idéer. Dere sprinter, sparrer og skisser. Men hvordan vet du egentlig at dere lager de riktige tingene?
Mulighetstreet er et verktøy som kan brukes for å sørge for at dere kan jobbe systematisk med brukerinnsikt og ulike løsningsforslag som er knyttet opp mot forretningsmålene deres.
Hva er mulighetstreet?
I 2021 kom Teresa Torres’ bejublede bok «Continuous Discovery Habits». Her introduserer hun sitt «Opportunity Solution Tree», et rammeverk for systematisk og brukerbasert produktutvikling.
Mulighetstreet, som vi har valgt å kalle det, hjelper oss å koble virksomhetsmål og brukerbehov. Samtidig tvinger det oss til å utforske mulighetene våre før vi investerer tid og penger i én bestemt løsning. For kanskje var det ikke en app vi trengte likevel?
PS: Teresa kommer på Y Oslo i oktober i år.
Hele veien minnes vi på å spørre: Får det vi gjør nå oss nærmere målet vi har satt oss? Møter vi faktiske brukerbehov? Er vi sikre på at løsningen vi ser for oss er den beste?
Mulighetstreet er et solid verktøy for prioriteringer, utforsking og testing. Det sikrer:
- at både forretningsmål og brukerbehov blir ivaretatt.
- at vi ikke hopper rett til å lage løsninger, men tar oss tid til å undersøke problemet.
- at vi eksperimenterer og tester ulike løsninger billig og raskt før vi setter i gang dyre utviklingsprosjekter.
- at det vi lager, er det som raskest får oss i retning av målet vi har satt.
Samtidig gjør det involvering av resten av organisasjonen mye lettere. Hent fram mulighetstreet og vis interessentene hvordan mål og løsninger henger sammen, så er alle om bord.
Mulighetstreet gir også en felles forståelse for hvilken fase vi er i: utforsking, testing eller laging.
Dermed blir det lettere å se hvilke metoder vi bør bruke når, og hva vi får ut av det. Vi intervjuer brukere, observerer og brukertester eksisterende løsninger for å finne muligheter. Vi eksperimenterer for å sjekke om løsningene vi ser for oss virkelig løser utfordringen vår. Og hele tiden sporer vi alt vi gjør tilbake til målet vi vil nå.